Ontdek de MENG Harkonnen Ornithopter (MENG DS-009)

Ontdek de MENG Harkonnen Ornithopter (MENG DS-009): Bouw je eigen meesterwerk geïnspireerd door Dune

De wereld van Dune, gecreëerd door Frank Herbert, is een inspiratiebron voor zowel sciencefictionfans als modelbouwers. Een van de meest iconische voertuigen uit deze wereld is de Harkonnen Ornithopter, een futuristisch luchtvaartuig dat werd gebruikt door de wrede Harkonnen-factie. Met de lancering van de MENG DS-009 1/72 Harkonnen Ornithopter, kunnen modelbouwers nu hun eigen versie van dit indrukwekkende voertuig bouwen. In deze blogpost nemen we je mee door het bouwproces van dit unieke model, bespreken we de producten die je nodig hebt om het helemaal af te maken, en kijken we naar een inspirerende video van het populaire YouTube-kanaal Tested waarin de kit wordt gebouwd en geweathered.

De MENG DS-009 Harkonnen Ornithopter: Een gedetailleerde modelkit

De MENG DS-009 is een gedetailleerde modelbouwkit in schaal 1/72. Met zijn strakke en agressieve ontwerp is het een eerbetoon aan de Harkonnen-familie en hun gevreesde technologie. Het bouwen van deze ornithopter is een geweldige uitdaging voor modelbouwers van alle niveaus, dankzij de precieze pasvorm van de onderdelen en de aandacht voor detail die MENG in deze kit heeft verwerkt.

Wat deze kit echt speciaal maakt, is de nauwkeurige weergave van de mechanische details van de ornithopter, van de scherpe lijnen van de vleugels tot de gedetailleerde romp. Of je nu een ervaren modelbouwer bent of net begint, de MENG Harkonnen Ornithopter biedt een bevredigende bouwervaring die je collectie zeker zal versterken.

De bouwervaring: Stap voor stap naar een meesterwerk

Als je van plan bent om de MENG DS-009 Harkonnen Ornithopter te bouwen, zijn er een aantal producten die je in je toolkit wilt hebben. In de video van Tested, waarin Adam Savage samen met zijn team de kit bouwt, komen diverse technieken en tools aan bod die het eindresultaat naar een hoger niveau tillen. Hier is een overzicht van de stappen en producten die je kunt gebruiken om jouw model eruit te laten zien als een meesterwerk:

1. Gereedschap voor een soepele montage

De eerste stap bij het bouwen van elk model is het verzamelen van het juiste gereedschap. Voor de MENG Harkonnen Ornithopter raden we aan om te beginnen met een set scherpe zijkniptangen om de onderdelen nauwkeurig uit de gietramen te halen. Daarnaast is een scherp hobbymes essentieel voor het schoonmaken van de randjes van de onderdelen. Je vindt deze producten in onze winkel via de volgende links:

2. Plamuren en schuren voor een perfecte afwerking

Nadat je de onderdelen hebt gemonteerd, wil je ervoor zorgen dat er geen naden zichtbaar zijn. Plamuur is essentieel om eventuele gaten en onvolkomenheden te vullen. Tested gebruikt een fijne plamuur die naadloos in de voegen verdwijnt, wat zorgt voor een strak en professioneel uitziend model. Vervolgens schuren ze de oppervlakte glad met fijnkorrelig schuurpapier, wat zorgt voor een perfecte basis voor de verf.

3. Primer: De sleutel tot een mooie verflaag

Een van de belangrijkste stappen bij het bouwen van een model is het aanbrengen van een goede primer. Primer zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan het model en zorgt voor een egale ondergrond. In de video van Tested gebruiken ze een grijze primer die geschikt is voor het plastic van de MENG DS-009. Wij raden onze klanten aan om gebruik te maken van onze grijze primer voor een perfecte voorbereiding.

4. Verf en weathering: Breng de Harkonnen Ornithopter tot leven

Het schilderen van de Harkonnen Ornithopter is waar de magie echt begint. In de video zie je hoe Tested spuitbussen gebruikt om de verschillende panelen van het voertuig subtiel te verven. Het kleurenpalet dat ze gebruiken bevat donkere metalen tinten, wat past bij de sinistere aard van de Harkonnen-factie. Een airbrush of spuitbus biedt de mogelijkheid om verf in dunne lagen aan te brengen, waardoor je een realistische en gelijkmatige afwerking krijgt. We hebben een aantal spuitbussen en verfsets beschikbaar die perfect zijn voor deze kit:

Weathering is een cruciale stap om de Harkonnen Ornithopter er authentiek en doorleefd uit te laten zien. In de video van Tested zie je hoe ze verschillende technieken toepassen, zoals dry brushing en washes, om het model een versleten en gebattleerd uiterlijk te geven. Ze maken gebruik van verschillende weathering producten, zoals pigmenten en washes, die je eenvoudig kunt vinden in onze winkel:

5. De afwerking: Details die het model laten schitteren

Nadat het grootste deel van het schilderwerk en de weathering is voltooid, kun je beginnen met het toevoegen van de laatste details. Dit is waar je echt kunt laten zien hoe nauwkeurig je bent geweest tijdens het hele proces. Panel lines kunnen worden geaccentueerd met dunne washes, en de cockpit kan met de hand worden geschilderd om de illusie van complexiteit te geven. In de video zie je hoe Tested de cockpit tot leven brengt door kleine penseelstreken en dry brushing toe te passen. Zorg ervoor dat je hoogwaardige detailpenselen gebruikt om deze stap met precisie uit te voeren:

Bekijk de volledige build op YouTube

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe waardevol het is om de video van Tested te bekijken. Het biedt niet alleen een stapsgewijze handleiding voor het bouwen en weatheren van de MENG Harkonnen Ornithopter, maar geeft ook inzicht in technieken die je kunt toepassen op andere modelbouwprojecten. De video is een perfecte aanvulling op je bouwervaring en helpt je om het beste resultaat te behalen.

Je kunt de video hier bekijken: Tested: MENG Harkonnen Ornithopter Build

Conclusie: Een meesterwerk in de maak

De MENG Harkonnen Ornithopter (MENG DS-009) is niet alleen een prachtige toevoeging aan elke modelcollectie, maar ook een geweldig project voor modelbouwers die hun vaardigheden willen uitbreiden. Met de juiste tools, verf en weathering producten, die allemaal beschikbaar zijn in onze winkel, kun je dit iconische voertuig uit de wereld van Dune tot leven brengen. Mis deze kans niet om je eigen Harkonnen Ornithopter te bouwen en bestel vandaag nog de kit en alle benodigde producten via de links in deze blog.

Happy building!